”Ik heb veel praktische tips gekregen, kidscentraal heeft ons enorm goed geholpen.”

Hulp bij opvoeden kan bestaan uit een aantal losse coachgesprekken, een training of een langer maatwerk traject. Je legt je vraag of probleem voor en wij geven daarop tips, advies of andere inzichten om jou als ouder(s), maar ook het kind/de jongere zelf te sterken in die bewuste situatie. Door onze korte intensieve interventies doorbeken we bestaande patronen en veranderen we situatie zodat u gewenst gedrag gaat herkennen.

“Mijn kind is onhandelbaar als hij terugkomt van een weekend bij zijn vader. Als mijn kind bij mama is geweest, heb ik niks meer te zeggen en is zij heel tegendraads.”

Na een echtscheiding blijf je samen nog steeds ouders van de kinderen. Als partners was het makkelijker om af te stemmen, als gescheiden ouder is het een kunst om “op een lijn” te komen. Wat mag wel, wat mag niet, hoe geven we samen (maar ook individueel) vorm aan ouderschap. Niet alleen de ouders scheiden van elkaar, de gehele gezinssituatie heeft een impact op iedereen in het gezin. Kinderen weten zich vaak geen raad met de nieuwe situatie. Een nieuwe partner maakt de situatie nog complexer. Vaak komt het voor dat ouders niet met elkaar willen spreken, wat krijgt een kind daarvan mee en wat heeft dat voor invloed? We bekijken met elkaar naar knelpunten om die te verbeteren maar ook naar de pluspunten die mogelijk ook bij de andere ouder een positieve uitwerking zou kunnen hebben. Samen kijken we naar wat werkbaar en veilig is voor het kind.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons voor het maken van een eerste kennismakingsafspraak.