”Wij hebben veel praktische tips gekregen en geleerd om grenzen aan te geven. “Kids Centraal” heeft ons enorm goed geholpen door ons te laten inzien wat ons eigen aandeel was en is”.

Hulp bij opvoeden kan bestaan uit een aantal losse coachgesprekken, een training of een langer maatwerk traject. Je legt je vraag/probleem voor en wij geven tips, advies of bieden andere inzichten om jou als ouder(s), maar ook de kids zelf te sterken in die bewuste situatie. Door onze korte intensieve interventies helpen wij het gehele systeem bij het herkennen en doorbreken van bestaande patronen en verandert het systeem samen zélf de situatie zoals dat gewenst is.

“Mijn kind is onhandelbaar en onbereikbaar als hij terugkomt van een weekend bij zijn vader, hij heeft soms wel 3 dagen nodig om te resetten.”

Als mijn kind bij zijn moeder is geweest, heb ik niks meer te zeggen en is zij heel tegendraads. Ik kan dan opeens niks meer goed doen/zeggen.”

Na een echtscheiding blijf je samen nog steeds ouders van de kinderen, je bent dan ex-partners en samen dien je dan vorm te geven aan partners zijn in hernieuw ouderschap. Als partners was het makkelijker om af te stemmen, als gescheiden ouder is het een kunst om “op een lijn” te komen omdat onverwerkt pijn, verdriet, trauma van de verloren relatie mogelijk mee speelt. Wat mag wel, wat mag niet, hoe geven we samen (maar ook individueel) vorm aan het zijn van een éénouderschap situatie en wat komt er bij kijken als je als ex-partner een nieuwe relatie aangaat en er een “stief” in het leven van jouw kids komt. Niet alleen de ouders scheiden van elkaar, de gehele gezinssituatie is ontwricht en dat heeft impact op iedereen die binnen het oude gezin betrokken was. Kids weten zich vaak geen raad met de nieuwe situatie. En die nieuwe partner maakt de situatie nog complexer en reageren de kids daar ieder op een andere manier op.

Vaak komt het voor dat ex-partners niet met elkaar willen spreken, wat krijgt een kind daarvan mee en wat heeft dat voor invloed? wat betekent loyaliteitsconflict en hoe zorg je er als ex-partners voor dat je je kind daar niet in plaatst/-houdt. Wij kijken samen naar knelpunten en stemmen af hoe die te verbeteren/veranderen en we kijken ook naar de pluspunten die mogelijk ook bij de ex-partner een positieve uitwerking zouden kunnen hebben. Samen kijken we naar wat werkbaar en veilig is voor het kind.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons voor het maken van een eerste kennismakingsafspraak.