Kidscentraal biedt onderzoek, behandeling en-/of begeleiding aan kind & jeugd met diverse hulpvragen. Klik hieronder voor meer informatie.

Aanmelding
Via het aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor onderzoek, behandeling of begeleiding bij Kidscentraal. Alle gegevens in het aanmeldformulier worden via een beveiligde verbinding verzonden. Wij nemen uw aanmelding in behandeling en hiervan ontvangt u een ontvangstbevestiging. Zodra wij uw aanmelding in behandeling hebben genomen start de wachttijd. Wij nemen binnen 2-3 weken nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. ‌

‌Ondanks wij veel problematiek kunnen behandelen of begeleiden, kunnen wij helaas niet aan iedereen de gewenste zorg bieden. Hiervoor hanteert Kidscentraal transparante en duidelijke uitsluitingscriteria. Mocht u binnen onze uitsluitingscriteria vallen, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een passende zorgaanbieder.

W‌achttijd
Aangezien er veel vraag is naar onze expertise, kan het voorkomen dat er sprake is van een (korte) wachttijd. Onze wachttijden worden maandelijks bijgewerkt en zijn beschikbaar op de website. 

‌Kidscentraal streeft ernaar om zo spoedig mogelijk passende hulpverlening in te zetten. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeur in locatie en de agenda van de cliënt. Houdt er rekening mee dat de sessies onder school- of werktijden kunnen vallen. ‌‌Indien u zeer specifieke voorkeuren opgeeft, dan is het mogelijk dat u langer moet wachten dan de actuele wachttijden tot er een plek vrij komt.

Zodra er een plekje beschikbaar is voor het intakegesprek, wordt er telefonisch contact met u opgenomen.
‌‌
‌Intakegesprek
‌Tijdens het intakegesprek proberen wij een heldere indruk en uitgebreid beeld te schetsen van uw hulpvraag, problematiek en doelen. Daarnaast wordt getoetst of Kidscentraal aansluit bij uw verwachtingen en wensen. ‌‌Houd er rekening mee dat een intake vrijblijvend is, maar niet kosteloos.

Aanwezige(n) bij het intakegesprek
• Cliënten tot 12 jaar: het intakegesprek is met beide ouders. ‌Wij adviseren om uw kind niet mee te nemen, omdat het vervelend kan zijn om over uw kind te praten waar hij/zij bij is. 
‌• Cliënten van 12 tot 16 jaar: het intakegesprek is met beide ouders en met uw kind. 
‌• Cliënten ouder dan 16 jaar: het intakegesprek is met de cliënt. Indien u het prettig vindt, is het geen probleem wanneer u iemand meeneemt om u te ondersteunen tijdens het intakegesprek.

‌* Het is van belang dat beide ouders aanwezig zijn bij het intakegesprek in verband met het tekenen van de behandelovereenkomst. Wanneer het prettiger is om voor beide ouders apart een intakegesprek in te plannen (bijvoorbeeld in het geval van scheiding), dan is dat geen probleem. Voor het onderzoek, de behandeling of de begeleiding is het belangrijk dat beide ouders toestemming geven voor de hulpverlening. Indien er maar 1 gezaghebbende ouder is, dan ontvangen wij graag een kopie van een brief van de rechtbank waarop dit vermeld staat.