Mijn kind luistert niet meer naar mij, als hij terug komt van een weekend bij zijn vader.”

Coachingsgesprekken voor ouders

Na een echtscheiding blijf je samen ouders van je kinderen, terwijl je geen partners meer bent. Het is op zijn zachtst gezegd niet eenvoudig om uit te vinden hoe je dat ouderschap vormgeeft. Bovendien kunnen kinderen na de scheiding reageren op een manier waar je maar moeilijk raad mee weet. Of je nieuwe relatie zorgt voor extra spanningen.
In dit soort situaties is het fijn om in één of meer coachingsgesprekken met Pauline van gedachten te wisselen. Samen met je ex-partner, je nieuwe partner, of alleen. We bekijken met elkaar waar knelpunten liggen. Maar vooral welke mogelijkheden er zijn om weer verder te kunnen.

Gespreksavonden: gescheiden opvoeden en opvoeden in een samengesteld gezin

Opvoeden is altijd een hele uitdaging, dat geldt voor iedereen. Ze worden nu eenmaal zonder handleiding geboren. Als je gescheiden bent, moet je als ouder opnieuw uit zien te vinden hoe je je opvoeding vorm geeft, want nu dien je ook nog rekening te houden met het kind in een eenoudergezin. Wanneer je dan ook nog een nieuwe relatie krijgt, met mogelijk ook andere kinderen (samengesteld gezin), zou opvoeden erg gecompliceerd kunnen worden. Elk kind reageert anders op een scheiding, nieuwe partner(s) en/of het worden van een samengesteld gezin.

“Hoe ga ik om met de kinderen van mijn nieuwe partner? Ze vinden dat ik mijn eigen kinderen voortrek.”

In een serie van 3 gespreksavonden (in Coronatijd via Teams) oefenen en praten we over gescheiden zijn en een nieuwe manier van opvoeden. We spreken over hoe opvoeden in een samengesteld gezin op effectieve manier opgepakt kan worden en wij delen praktische informatie over dagelijkse onderwerpen. Er wordt voldoende tijd en ruimte genomen om werkbare informatie uit te wisselen. De sfeer bij deze bijeenkomsten zijn laagdrempelig, gemoedelijk, veilig en vol vertrouwen.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail dan voor meer informatie of een afspraak.